Søk
  • Kristin Bochud

Hvordan bremse hverdagskarusellen?

Oppdatert: 21. okt. 2020

I den siste tiden har jeg blitt mer oppmerksom på hva jeg fyller dagene mine med. Ofte føles de ut som en uendelig "to do" liste! En evig spiral av ting som skal ordnes, gjøres, sjekkes, svares, googles, bookes og kokes! Det er jo utrolig hva vi får til i løpet av en dag, for ikke å snakke om i løpet av et helt liv!


Kanskje handler dette om "flink pike" syndromet eller kulturen vi vokser opp i? For er det ikke slik at vi måles mest etter hva vi gjør og presterer, mindre ut i fra hvem vi er som person og medmenneske? At det er mer akseptert å være travel og ha full agenda enn å ha åpne dager? Faren min sa ofte da jeg var barn, "dere har godt av å kjede dere". Jeg tror det er lite tid til å kjede seg for barna som vokser opp nå. Med økt skjermtid og voksne som sjekker mobilen gjennomsnittlig 268 ganger daglig, har vi mindre tid til å bare være. For min egen del prøver jeg så godt jeg kan å være et godt eksempel, selv om jeg ikke alltid lykkes.


Er koronaen også en gave? Det er selvfølgelig mange som er negativt berørt av pandemien, med sykdom og økonomi. Men om den sees i et større perspektiv, var det også mange som opplevde nedstegningen i våres som en roligere tid med mer fokus på de nære tingene. Flere steder i verden opplevde en stor nedgang i premature fødsler i denne perioden. Bare les her fra Dagens Medisin.

Jeg skal ikke trekke noen konklusjoner på konsekvensene av koronaen, men for min del føler jeg at denne perioden har lært meg en lekse, blant annet å bremse hverdagskarusellen! Som eldstesønnen min sa i høst, "Mamma, jeg vil ha mer tid hjemme". Barna er ofte våre læremestre og yogaen har vist meg "less is more". Yogapraksisen lærer meg fortsatt at det handler mer om å være enn å prestere. Så jeg har satt meg en intensjon om å bremse hverdagskarusellen og da prøver jeg å få til disse tiltakene daglig:

 

- Være i off-modus. Skrur av skjermer for å være mer tilstede.

- Tune-in: 15 min. hvile eller avspenning i løpet av dagen.

- Sette grenser! Det er lov å si nei til seg selv og andre.

- Alt må ikke være perfekt. Hybelkaniner er koselige. ;-)

- Morgenstund har gull i munn. Starte dagen rolig med pust, meditasjon og musikk.

- Tid sammen. Sette av tid til nære relasjoner..

 

Om du kjenner deg igjen i det jeg skriver, kan noe av dette kanskje være til inspirasjon. Eller du har andre punkter som er viktige for deg. Alt i alt handler det om å finne en balanse i egen hverdag. For det er flest av dem i livet ! :-)


- Kristin -


64 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle