Søk
  • Kristin Bochud

Naturlig vakker

Det er utrolig mye kvinner kan bruke penger på når det gjelder hud og hår! Kosmetikk-bransjen myldrer av unike produkter og lovord. Faktisk har de fleste fantastiske produkter i sitt eget kjøkkenskap! Lag din egen ansiktsmaske og hårkur på kjøkkenbenken...
HONNING

Bienes nektar er kilden til så mye sunt, også for hud og hår. Den lindrer, renser og hindrer huden i å tørke ut. På grunn av dens antibakterielle egenskaper er den også veldig fin å bruke på hud med akner og kviser. Bruk helst en økologisk honning uten kjemikalier. Smør på et tynt lag med honning på ansiktet og la det virke opp til 30 min. Vaskes bort med lunkent vann. Om du vil prøve en helt naturlig sjampo, kan du blande en spiseskje honning med 2 dl lunkent vann. Dette vil hjelpe til å regulere oljeproduksjonen i håret, god mot flass og gir håret glans og mykhet.


 


KOKOSOLJE

I India er kokosolje noe som ikke bare brukes til matlaging, men også for å pleie tenner, hud og hår. Kokosolje er en ayurvedisk teknikk for munnrens. Prosessen reduserer bakterier, toxiner og parasitter som lever i munnen og den kan bidra med å løsne opp slim fra halsen. Munnrens med kokosolje gjøres helst tidlig på morgenen før du spiser og børster tenner. Gjennom natten samler det seg en del toxiner og avfallsstoffer spesielt på tungen. Det å skrape tungen og skylde munnen med en te-skje kokosolje gjør at stoffene ikke går tilbake inn i kroppen igjen. Ta gjerne munnrensen mens du står i dusjen. Noen sier også at man får hvitere tenner av det! Kanskje verdt et forsøk? Kokosolje er også fint for tørr hud. Den har en kjølende effekt på kroppen og er spesielt bra å bruke i de varme sommermånedene. Så om du er glad i å bruke mye kokosolje i maten, er det forskning som tyder på at man bør spise denne oljen med måtehold. Uansett er det best å bruke en kaldpresset, extra virgin kokosolje, gjerne økologisk.


Oppskrift: Amelas kokos-deodorant - uten aluminium

10 ss kokosolje

Noen dråper etereiske oljer (Cypress, Ylang-Ylang, Geranium og Lavendel) 60 g. maisstivelse

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i kokosoljen og bland godt. Hell blandingen i et glass. Hvis du ønsker en fastere konsistens, kan det hjelpe å ha den i kjøleskapet. For å gjøre det lettere å påføre deodoranten; varm den under rennende varmtvann før du tar den på.

 


YOGHURT

Dette er et supert produkt for huden og noe de fleste har i kjøleskapet! Yoghurt gir ny fuktighet og har en kjølende effekt på huden. Derfor er den spesielt fin å bruke som ansiktsmaske i sommermånedene hvor huden blir eksponert for mye sol. Yoghurt er også anti-innflamatorisk og gir en ny glød. Sink som også finnes naturlig i yoghurt er også bra mot akner og uren hud. Bruk gjerne en økologiske yoghurt naturelle.


Ansiktsmasse oppskrift: 3 ss yoghurt naturelle 1/2 moden avocado

Mos avokadoen og bland inn yoghurten til en tykk masse. La virke ca 15 min. på huden. Skyldes bort med en fuktig klut.

 

Kanskje har du lyst til å teste ut noen av disse helt naturlige metodene som også er gode for lommeboken. :-)


Sommerlig klem fra Kristin

106 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle